Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Безбар'єрність

Як підійти до людини із порушеннями зору

Людину з порушеннями зору не варто хапати за руку, намагаючись провести вулицею, бо це – втручання в її особистий простір. Натомість можна запропонувати допомогу, і якщо людина погодиться, запитати, як саме ви можете це зробити.

08:53 13.09.2023

Як запропонувати допомогу людині з інвалідністю

Всі люди здатні комунікувати, просто роблять це по-різному: хтось усно словами, а хтось – іншими способами. І найпростіший інструмент, яким ви можете скористатись при спілкуванні з людиною з інвалідністю, – це просто поставити запитання.

08:51 12.09.2023

Мобільний додаток BetterMe: Mental Health

Навчальний курс від BetterMe та ВООЗ у легкій інтерактивній формі надає навички самодопомоги при стресі. Що робити, коли зачепило і не відпускає? Як пережити емоційні бурі? Як слідувати своїм цінностям і не втрачати себе? BetterMe: Mental Health – додаток для комплексної турботи про ментальне здоров’я, з лютого 2022 року є безкоштовним для користувачів з України.

09:11 07.09.2023

Важливі навички в періоди стресу

Ілюстроване керівництво ВООЗ з 5-ти розділів, кожен з яких містить нову техніку допомоги собі під час стресу. Ці техніки прості та дієві. Для зниження рівня стресу їх достатньо застосовувати лише кілька хвилин на день.

08:52 06.09.2023

Відеоролики про те, як перемогти стрес

Природа стресу і навіщо він потрібен. Важливість відпочинку і саморозвитку під час війни. Сила запитань «як ти себе почуваєш» чи «що ти відчуваєш зараз». Стримування почуттів – хороший спосіб витримати все, що відбувається, чи шкідлива модель поведінки.

08:51 05.09.2023

Техніки з підтримки себе та інших від українських зірок

Українські зірки та телеведучі у однохвилинних відеороликах діляться швидкими техніками, які допомагають їм справлятися зі стресом. Спробуйте використовувати їх у повсякденному житті – це простіше, ніж здається. Проєкт «Скажи чесно, ти як?» спрямований на формування культури піклування про психічне здоров'я, він реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я. Експертна підтримка проєкту – Центр психічного здоров'я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України.

08:47 04.09.2023

Тривожні симптоми чи терміново потрібно до фахівця. Як піклуватися про ментальне здоров’я дитини 

Ментальне здоров’я дітей, як і фізичне, насамперед – турбота батьків. Із легкою застудою ніхто не кластиме дитину в лікарню, а із двосторонньою пневмонією не залишить пити теплий чай вдома. Так само і з психічними складнощами.

08:40 30.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь